Anna Jansson - Pojke försvunnen.

Har precis läst klart bok nr 8 i Anna Janssons serie om Kriminalinspektören Maria Wern. Handlingen i just denna bok är på Gotland, där Maria jobbar extra under sommaren. Eftersom jag just har läst Mari Jungstedts "I denna stilla natt" känns det lite smått virrigt att skilja vilken av böckerna som vad händer. Språket är rätt lika hos dessa två författare, lätt att förstå och lättläst.

Efter att ha läst 8 böcker om en huvudperson känner men den och dess närhet väl, det känns lite som att komma hem och hälsa på en kär vän!
Jag rekomenderar absolut denna deckare, Pojke försvunnen av Anna Jansson. Men börja att läsa nr 1 i ordningen, då har du 7st till att se framemot!
Har skrivit ner listan i vilken ordning böckerna kommer i ett tidigare inlägg.
img


Nytt boktips!

 Mari Jungstedt - I denna stilla natt. En svensk deckar författarinna, eller som det är på modet att säga nu, en av de svenska deckardrottningarna. Jag tänker absolut inte ge mej in i debatten att utse 1. Jag älskar svenska deckar författarinor! Mari har under några år(?) syns i TV4s eftermiddags show "Förkväll".  

Det är nog andra boken av Mari Jungstedt om Kriminalkommersarie Anders Knutas, som jag läser. Så nu har jag läst nr 3 och 2i serien, bra gjort. Rekomendrar nog att läsa dem i rätt ordning. Just denna bok fick man köpa med som bilaga till Expressen tidigare i sommar. Boken har alla ingredienser som behövs för att skapa en spännande och underhållande stämmning. Handlingen utspelas på Gotland och handlar om några fall som Visby-polisen ska lösa.

Så här ser serien ut:
Den du inte ser (juni 2003)
I denna stilla natt (september 2004)
Den inre kretsen (september 2005)
Den döende dandyn (september 2006)

Helt klart värd att läsa!

http://www.marijungstedt.se/


dåligt uppdaterad!

Vill be om ursäkt för att jag har varit så dålig på att uppdaterat sista tiden.. I veckan som varit har jag mest njutit av vädert de dagar de har gått, badat och solat.. Men nu är det snart tillbaka till vardagen när folk arbetar som de ska igen!